KIRŞEHİR / KAMAN - Kaman Şehit Bayram Kara Ortaokulu

Kaman Şehit Bayram Kara Ortaokulu

Çiftlikli Mh., 407. Sk, Kaman/KIRŞEHİR
Vizyon
Kaman Şehit Bayram Kara Ortaokulu olarak öğrencilerimizi, sağladığımız eğitimle, güçlü bir kimliğe sahip, geçmişi bilen, bugününü öğrenen ve geleceği planlayan, başarıyı hedefleyen, yenilikçi, yaratıcı, lider olabilen, toplum tarafından takdir edilen, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ahlaklı bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Geleceğin dünyasına sekil verecek, çalışkan, ufku geniş, sağlam karakterli, dürüst, okuyan, inceleyen, araştıran, milli ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan örnek öğrenciler yetiştirmek.
Ulaşım
Kırşehire saat başı minibüs ile, Kırıkkaleye belirli saatlerdeki minibüs ile, Ankaraya birbuçuk saat ara ile kalkan şehirler arası otobüsler ile ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Kaman 20.000 nufuslu bir ilçe olup ticari ve ekonomik olarak nufusuna oranla gelişmiş bir ilçe konumundadır. İlçemiz kentsel dönüşüm kapsamında olup, yapılaşma oranı yüksektir. İlçe etrafı bol yeşillik ve sulak arazilerden oluşmaktadır. Piknik ve gezi imkanları mevcuttur.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz ilçe merkezine 1 km uzaklıkta yer almakta olup, Kırşehir iline 50 km mesafededir. bunun yanı sıra Ankaraya 130 km, Kırıkkaleye ise 70 km mesafededir.